Crispy chicken met bacon-cheddar aardappelkroketjes en sojaboontjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de kipfilets horizontaal door tot 4 dunne schnitzels. Sla ze eventueel met een deegroller nog iets platter. Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
- Strooi de cornflakes op een bord en kneus ze grof. Meng de panko erdoor. Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met hotsauce. Druk ze vervolgens goed in het cornflakes-pankomengsel.
- Snijd de plakjes kaas in 3 repen. Halveer de plakjes bacon. Omwikkel elk kroketje met een reep kaas en losjes met een reep bacon. Steek er eventueel een takje tijm tussen.
- Snijd de paksoi in repen. Halveer de shiitake of snijd de paddenstoelen in reepjes.
- Bak de bacon-cheddar kroketjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipschnitzels in 8 minuten aan beide zijden goudbruin en krokant.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de paksoi - houd het groene blad apart - al omscheppend 3 minuten. Voeg de shiitake toe en bak nog 3 minuten. Voeg het paksoiblad toe en roerbak nog 1 minuut. Breng pittig op smaak met chili-olie en zout.
- Boen intussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Meng de limoenrasp door de mayonaise.
- Schep de paksoi met de shiitake op 4 borden. Leg er de bacon-cheddar kroketjes, de kipschnitzel en de sojabonen bij. Serveer met de limoenmayonaise.
- Deze kroketjes zijn ook heerlijk om op de BBQ te maken. Bak ze in 10-15 min goudbruin en gaar.
- Tip: Weinig tijd? Neem kant-en-klare krokante kipschnitzels en besprenkel na het bakken met een beetje hotsauce.
Benodigd product
