U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Crispy chicken met bacon-cheddar aardappelkroketjes en sojaboontjes

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 24 Aviko Aardappelkroketjes (ca. 500 g)
  • 2 kipfilets
  • 4 el cornflakes
  • 3 el panko (Japans broodkruim)
  • 1 el hotsauce (bijv. chipotle of sriracha)
  • 8 plakjes cheddar
  • 12 plakjes bacon (lange plakken)
  • 24 takjes tijm evt.
  • 1 paksoi
  • 250 g shiitake
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2-3 tl chili-olie
  • 3 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 150 g sojabonen (koelvers)
  • Deegroller, bakplaat met bakpapier evt.

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets horizontaal door tot 4 dunne schnitzels. Sla ze eventueel met een deegroller nog iets platter. Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
  • Strooi de cornflakes op een bord en kneus ze grof. Meng de panko erdoor. Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met hotsauce. Druk ze vervolgens goed in het cornflakes-pankomengsel.
  • Snijd de plakjes kaas in 3 repen. Halveer de plakjes bacon. Omwikkel elk kroketje met een reep kaas en losjes met een reep bacon. Steek er eventueel een takje tijm tussen.
  • Snijd de paksoi in repen. Halveer de shiitake of snijd de paddenstoelen in reepjes.
  • Bak de bacon-cheddar kroketjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipschnitzels in 8 minuten aan beide zijden goudbruin en krokant.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de paksoi - houd het groene blad apart - al omscheppend 3 minuten. Voeg de shiitake toe en bak nog 3 minuten. Voeg het paksoiblad toe en roerbak nog 1 minuut. Breng pittig op smaak met chili-olie en zout.
  • Boen intussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Meng de limoenrasp door de mayonaise.
  • Schep de paksoi met de shiitake op 4 borden. Leg er de bacon-cheddar kroketjes, de kipschnitzel en de sojabonen bij. Serveer met de limoenmayonaise.
  • Deze kroketjes zijn ook heerlijk om op de BBQ te maken. Bak ze in 10-15 min goudbruin en gaar.
  • Tip: Weinig tijd? Neem kant-en-klare krokante kipschnitzels en besprenkel na het bakken met een beetje hotsauce.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelkroketjes